Spotify reikt nu ook muziek aan die aansluit bij jouw smaak

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Spotify heeft met Follow een nieuwe functie die het ontdekken van muziek moet vergemakkelijken.

Spotify heeft al enige tijd een ‘Radio’-functie, maar die dient geen muziek op maat toe – je kan er enkel nummers afspelen van een genre of artiest naar keuze.

De nieuwe,eerder aangekondigde functionaliteit Discover, beveelt wél muziek aan, op basis van jouw luistergeschiedenis. Daarenboven krijg je op deze pagina playlists voorgeschoteld van vrienden en zogenaamde ’trendsetters’. Discover is voorlopig enkel beschikbaar in de webversie van Spotify, en dus nog niet in de desktopapplicatie en de mobiele toepassingen.

Er zijn voortaan ook audiopreviews te beluisteren op Spotify, en het informatieve luik is eveneens uitgebreid, met onder meer concertdata van Songkick en reviews van de invloedrijke muzieksite Pitchfork.

Spotify evolueert met deze nieuwigheden steeds meer in de richting van een sociaal netwerk voor muziek. En dat moest ook, want concurrenten als Deezer en Pandora hadden al dergelijke sociale componenten, en met Twitter Music en Google Play Music heeft Spotify er recentelijk weer twee serieuze belagers bijgekregen.

Er staan nog nieuwe features op til bij Spotify, waaronder ‘Collection’. Daarmee kan je een eigen muziekbibliotheek aanleggen, waar je songs en albums aan kan toevoegen zonder afspeellijsten te moeten aanmaken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content