Spotify voor kranten en tijdschriften gelanceerd in Nederland

© eLinea
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Op het nieuwe Nederlandse platform eLinea kun je artikels van kranten, magazines, cartoonisten en dichters los kopen of onbeperkt lezen voor een vast maandbedrag van 9,99 euro. eLinea bevat ook enkele Belgische titels.

Op dinsdag 24 september 2013 is eLinea van start gegaan in Nederland. Dat is een digitaal leesplatform waar je artikels van kranten, tijdschriften, cartoonisten en dichters los kunt kopen of onbeperkt kunt lezen voor een vast bedrag per maand: 9,99 euro. Dit alles laat zich lezen in de browser. Er is geen mobiele app voorhanden.

All You Can Read eLinea profileert zich met dit ‘All You Can Read’-principe dus als een Spotify- en Netflix-alternatief voor journalistieke titels, en gaat daarmee de concurrentie aan met opkomende Nederlandse diensten als Blendle en Yournalist.

Titels die artikels verspreiden via eLinea zijn onder meer HP/De Tijd, OOR en binnenkort ook Vrij Nederland, Viva en het Nederlands Dagblad. De vooraanstaande Nederlandstalige kranten zijn op dit moment afwezig.

Belgische titels Je vindt op eLinea ook Belgische content terug, afkomstig van onder andere MO* Magazine, EOS en Filmmagie.

eLinea is een initiatief van het in Delft gevestigde eReaders Groep BV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content