Spraakassistent Cortana deze zomer (deels) naar België

Cortana. © .

Frans- en Engelstaligen in ons land kunnen vanaf de volgende grote update Cortana gebruiken in het Frans of Engels. Dat bevestigt Microsoft aan Data News.

Cortana is vandaag beschikbaar in 13 landen waaronder de VS, Groot Brittannië en Frankrijk. Maar vanaf de Anniversary Update voor Windows 10 die deze zomer komt ga je ook buiten die landen Cortana in die landen kunnen gebruiken.

“België is eigenlijk een goed voorbeeld van zo’n situatie”, zegt Derrick Connell, corporate vicepresident voor Bing aan Data News. “Vandaag bieden we Cortana aan op basis van je landinstellingen. Maar we gaan dat openstellen zodat je de spraakassistent ook in het Frans of Engels kan gebruiken buiten de vandaag ondersteunde landen.”

Connell kan zich momenteel niet uitspreken over gebruikers met een Nederlandstalige versie van Windows 10. Maar een Engelstalige of Franstalige versie moet in principe vanaf de volgende grote update kunnen werken met Cortana, in een van die talen.

Naast de drie bovenstaande landen is Cortana vandaag beschikbaar in China, Italië, Duitsland, Spanje, Australië, Canada, Japan, Brazillië en India. “We krijgen de vraag om uit te breiden naar meer landen, maar we wilden in eerste instantie heel diep gaan en relevant worden in die landen omdat elke regio zijn eigen cultuur heeft”, zegt Marcus Ash, group program manager voor Cortana.

De spraakassistent zal in de nabije toekomst dus nog niet snel in het Nederlands beschikbaar zijn. Maar wie een mondje Frans, Duits of Engels spreekt kan er binnenkort dus wel mee aan de slag in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content