SSD flink in de lift

Onderzoeksbureau IDC zegt dat de markt voor solid state drives (ssd) de komende jaren flink groeit. Ook in 2009 werden er heel wat meer ssd’s verkocht.

Onderzoeksbureau IDC zegt dat de markt voor solid state drives (ssd) de komende jaren flink groeit. Ook in 2009 werden er heel wat meer ssd’s verkocht.

Volgens het onderzoeksbureau werden vorig jaar in de zakelijke markt in totaal 11,1 miljoen disks verkocht. Dat was goed voor een omzet van 409 miljoen dollar. De totale markt voor ssd’s, zowel de zakelijke als consumentenmarkt, was goed voor 1,1 miljard dollar. Dat is een groei van 14 procent vergeleken met 2008. Voor 2010 wordt een groei van 85 procent verwacht, aldus IDC-onderzoeker Jeff Janukowicz van de divisie voor hard disk drive componenten en solid state drives.

De markt voor ssd’s wordt niet gehinderd door de economische crisis. Er is net reden voor optimisme, want er worden meer eenheden verkocht en de omzet stijgt, aldus IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat leveranciers van ssd’s, op dit moment zo’n honderd wereldwijd, op een bepaald moment genoeg volume produceren waardoor de prijzen van ssd’s voor pc-leveranciers en andere harderware partijen aantrekkelijker worden. Zo stapte onlangs Seagate, een sterke speler in de zakelijke hard disk drive (hdd) markt, in de ssd-markt. Seagate verkoopt ssd’s onder de ‘Pulsar’ lijn.

Ssd’s zijn een alternatief voor harde schijven, zoals RAID of flashproducten. Met ssd’s worden volgens betrokken leveranciers bestaande it-investeringen in hardware behouden en kosten bespaard. Dat kan onder andere met solid state storage apparaten die geïntegreerd worden in bestaande storage area networks. Deze gecombineerde solid state storage apparaten en san’s kunnen sneller data verwerken en de beschikbaarheid van applicaties verbeteren.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content