ST-Ericsson stopt, 1.600 jobs weg

De joint-venture tussen Ericsson en STMicroelectronics stopt. De mobiele chipfabrikant zet ruim een derde van de werknemers op straat.

De samenwerking bestond sinds 2009. In een persmededeling hebben beide bedrijven het over de ‘strategic way forward for ST-Ericsson’, wat zoveel wil zeggen als dat het bedrijf dit jaar wordt afgebouwd en dat een aanzienlijk deel van het personeel op straat staat.

Concreet zullen 1.800 werknemers doorstromen naar Ericsson en dit vooral in Zweden, Duitsland, India en China. Zo’n 950 werknemers, vooral in Italië en Frankrijk, zullen onderdak vinden bij STMicroelectronics.

Ontslagen

Al kan niet iedereen aan boord blijven door de herstructurering. Het bedrijf zal zo’n 1.600 mensen ontslaan waarvan 500 tot 700 in Europa. Het merendeel (400 tot 600) van de jobs zullen in Zweden sneuvelen, Duitsland neemt 50 tot 80 ontslagen voor zijn rekening. ST-Ericsson had ook een vestiging in Zaventem, maar die werd al in april vorig jaar gesloten. Hier werkten 85 werknemers.

Het voortbestaan van ST-Ericsson was al onzeker omdat het bedrijf vorig jaar geen schitterende resultaten neerzette. Eind december liet STMicroelectronics al weten dat het zich wou terugtrekken. Dat uit zich nu in een volledige afbouw van het bedrijf.

Elk neemt zijn deel

Concreet zal Ericsson het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van de LTE multinode thin modem products op zich nemen. Dit zijn 2G, 3G en 4G modules. STM neemt de overige bestaande ST-Ericsson producten voor zijn rekening. Ook assemplerings- en testfaciliteiten vallen hier onder.

Intussen is het aan Carlo Ferro, huidig coo bij ST-Ericsson, om de joint-venture uit te doven. Hij wordt vanaf 1 april president en ceo van het bedrijf na het vertrek van zijn voorganger Didier Lamouche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content