Staat HTC in de etalage?

© Reuters
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Een bekende tech-analiste schreef op de Chinese Twitter-kloon Weibo dat HTC te koop staat. De Taiwanese smartphonebouwer ontkent.

Het was de doorgaans goed geïnformeerde Chinese analiste Alice Sun die de kat de bel aanbond. Zo schreef ze op Sina Weibo dat de voorzitter van de Raad van Bestuur van HTC, Cher Wang, de hoop heeft opgegeven om nog ooit mee te kunnen spelen in de hoogste regionen van de smartphonemarkt, en dat ze zelfs al een overnameprijs voor HTC in haar hoofd heeft.

HTC liet Engadget weten dat het een gerucht betreft, en bovendien een gerucht dat niet klopt. “HTC zal nieuwe producten blijven leveren aan consumenten over de hele wereld”, klonk het, “en we hebben nog heel wat nieuwe producten in de pijplijn.”

HTC heeft wel bekend gemaakt dat het voor 145 miljoen dollar (109 miljoen euro) eigen aandelen wil inkopen. In totaal zou het bedrijf zelfs 2,12 miljard euro willen spenderen aan de inkoop van aandelen, schrijft The Wall Street Journal.

Het aandeel van HTC zakte onlangs naar een dieptepunt toen bekend raakte dat het bedrijf voor het eerst met verlies draait, en dat de omzet voor de achtste keer op rij gekrompen is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content