Stad Aalst gaat voor geïntegreerd HR-systeem

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Stad Aalst heeft het Zaventemse Dileoz gekozen voor de implementatie van een nieuw, geïntegreerd hr-systeem. Het gaat over een contract van ruim een half miljoen euro over 4 jaar.

De Stad Aalst heeft het Zaventemse Dileoz gekozen voor de implementatie van een nieuw, geïntegreerd hr-systeem. Het gaat over een contract van ruim een half miljoen euro over 4 jaar.

Aalst zocht een echt geïntegreerd hr-systeem, daar waar de stad vandaag enkel werkt met een loonmotor. Het beheer van de personeelsgegevens was tot dusver voornamelijk een papieren proces. Na een aanbesteding opteerde de stad voor Dileoz, een jong bedrijf dat opgericht is door hrm-specialisten die allemaal hun sporen verdienden in grote overheidsprojecten. Dileoz biedt een op maat ontwikkelde en door Oracle erkende Peoplesoft-oplossing aan voor lokale besturen.

“De Stad Aalst koos voor ons omwille van de professionele aanpak, de correcte planning die we daarop gezet hebben en onze ervaring in hr-projecten bij de overheid”, aldus Guido Dierckx, zaakvoerder van Dileoz. Het project bestaat uit vier fasen. Tegen juni 2012 moet de de conversie van de gegevens en de implementatie van de basisgegevens (persoonsgegevens, carrièregegevens en een aantal selfservicemodules) rond zijn. In een tweede fase, vanaf januari 2013, wordt het Peoplesoft-pakket gekoppeld met de loonmotor. In de loop van 2013 staat de uitrol van de modules evaluatie en vorming gepland en in de tweede helft worden de modules selectie en werving uitgerold. Nadien volgt nog een onderhoudsperiode van 2 jaar. “Het project is heel bewust over 2 jaar gespreid. Want ook dat is een belangrijk aspect bij dergelijke projecten: het change management. Er is tijd nodig om de processen aan te passen”, aldus nog Dierckx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content