Stad Antwerpen ruilt Mobistar voor Proximus

© (cc) Wikimedia
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Antwerpse stedelijke diensten bellen de komende vier jaar met Proximus. Mobistar bijt in het zand.

De stad Antwerpen heeft het contract voor mobiele telefonie gegund aan Proximus. De Antwerpse stedelijke diensten, het OCMW, politie, brandweer en andere entiteiten van de stad zullen het Proximus-netwerk gebruiken voor hun mobiele communicatie. In totaal gaat het toch om meer dan 5.000 Antwerpse medewerkers die voortaan een simkaart van Proximus zullen gebruiken om mobiel te bellen en te surfen.

Het contract omvat trouwens ook machine-to-machine (m2m) applicaties zoals dynamische verkeersborden of dynamische palen om bepaalde (verkeersvrije) zones af te sluiten.

Grote verliezer is Mobistar dat de vorige leverancier van de Antwerpse mobiele communicatie was. Het is overigens uitgerekend in Antwerpen dat Mobistar in 2012 nog voor het eerst met 4G experimenteerde.

Opmerkelijk, want de kwaliteit van het 4G-netwerk in de stad en de 4G-investeringen van Proximus in het havengebied zouden net de doorslaggevende factoren geweest zijn voor de stad Antwerpen om nu voor Proximus te kiezen.

Het contract loopt over vier jaar en kan nog maximaal twee keer verlengd worden met telkens één jaar. Ook steden als Mechelen, Brugge, Sint-Niklaas en Gent zijn klant bij Proximus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content