Stadion Club Brugge volledig uitgerust met wifi

Club Brugge viert de overwinning tegen KV Mechelen, 20 januari 2015. © Belga

Het stadium van Club Brugge is voortaan overal uitgerust met wifi. Dat moet de ervaring voor de fans aanzienlijk verbeteren.

De installatie van zo’n vierhonderd wifi-antennes maakt dat je in heel het Jan Breydelstadion sinds vorige week op het internet kan, van de tribunes tot de kleedkamers, het restaurant en de perszaal. Het netwerk moet daarbij probleemloos het verkeer van duizenden supporters kunnen afhandelen.

De overeenkomst voor het draadloze netwerk dateert van afgelopen zomer toen Club Brugge en Proximus hun sponsorovereenkomst uitbreidden. Eerder zorgde het telecombedrijf al voor initiatieven als Club TV en Club Live TV.

De installatie komt er gelijk met een nieuw glasvezelnetwerk voor Club, samen met een dertigtal Cisco-switches. Naast internettoegang voor de supporters, wordt hiermee ook het cashloze betaalsysteem en de verkeer van de beveiligingscamera’s ondersteund. Ook lanceerde de ploeg vlak voor nieuwjaar de Club App die in de toekomst de stadionbeleving moet verhogen en communiceren met beacons in het stadion.

Het stadion van Club Brugge is naar eigen zeggen het eerste connected stadium in België in eerste klasse. Eerder werd al Stayen (Sint-Truiden) uitgerust met draadloos internet. Daarmee volgt het het voorbeeld van andere ploegen zoals het Santiago Bernabéu stadion van Real Madrid of de BayArena van Bayer04 Leverkusen. Ook de Amsterdam Arena is uitgerust met draadloos internet, gekoppeld aan een aantal toepassingen om de spelervaring te verbeteren.

In Data News van 6 februari kan je een reportage lezen over de connected toepassingen van de Amsterdam Arena, samen met een blik op Amsterdam en Brussel als smart city.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content