Staking bij CommScope blijft duren

© Getty Images/iStockphoto

Het sociaal conflict bij CommScope, een leverancier van telecommunicatieapparatuur uit Kessel-Lo, blijft muurvast zitten. De vakbonden beschuldigen de directie van leugens over het ontslag van de hoofdafgevaardigde van het ACV.

De staking bij Commscope, dat circa 560 mensen tewerkstelt, brak spontaan uit op 19 december toen de hoofdafgevaardigde van het ACV met onmiddellijke ingang ontslagen werd. De directie motiveerde het ontslag met klachten op de werkvloer over beledigend gedrag van de betrokkene.

De directie verwees hierbij onder meer naar een formele klacht die zou ingediend zijn bij Premed. “Bij deze preventiedienst wordt het bestaan van een formele klacht ontkend. Hiermee is het voor ons duidelijk dat de directie de man enkel kwijt wil omwille van zijn vakbondswerk, wat voor ons een gevaarlijk precedent is”, aldus Leen Vanderhulst (ACV-Metea).

Het sociaal conflict zit ondertussen nog steeds muurvast. De vakbonden blijven eisen dat het ontslag ongedaan gemaakt wordt en willen niet ingaan op het aanbod van de directie om te praten, zolang deze blijft weigeren dat de ontslag hoofdafgevaardigde mee aan de onderhandelingstafel zit.

De stakingsoproep wordt volgens de vakbonden nog steeds zeer goed opgevolgd. “Van de 280 arbeiders zijn er vrijdagmorgen opnieuw slechts een 15-tal aan het werk gegaan. Ook bij bedienden zijn er een onbekend aantal die niet aan het werk zijn. Op die manier kan dit bedrijf onmogelijk op een normale manier produceren”, aldus Vanderhulst.

Partner Content