Start2surf@home moet 100.000 nieuwe internetgebruikers opleveren

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Minister voor ICT Vincent Van Quickenborne (Open Vld) hoopt met voordelige computerpakketten 100.000 nieuwe burgers online te krijgen.

Minister voor ICT Vincent Van Quickenborne (Open Vld) hoopt met voordelige computerpakketten 100.000 nieuwe burgers online te krijgen.

Eind 2008 was 64 procent van de Belgen aangesloten op het internet, terwijl dat cijfer in Nederland en Scandinavïe al op 85 procent ligt. Daar moet volgens Van Quickenborne verandering in komen. “We leven in een informatiemaatschappij en het is onaanvaardbaar dat op dit ogenblik een derde van de Belgische gezinnen nog steeds geen toegang tot het internet heeft.”

Met de basispakketten zal de federale overheid nu proberen de kloof te verkleinen. Zo worden 4 pakketten aangeboden met het logo “Start2surf@home”. Ze zijn te koop vanaf 422 euro, waarvan de BTW wordt terugbetaald. Daardoor komt de basisprijs op 349 euro te liggen.

De pakketten omvatten naast een computer, laptop, netbook of nettop ook 12 maanden kosteloze toegang tot het internet, 4 uur initiatie en een kaartlezer voor de elektronische identiteitskaart. Ook andere pakketten met hogere technische kenmerken krijgen het logo. Ook die producten kunnen dus rekenen op een korting van de overheid.

Concreet gaat het om een terugbetaling van de BTW op de pakketten die voorzien werden van het logo. Om effectief van de laagste prijs te kunnen genieten, zal de consument dus zelf zijn aankoop op zijn belastingaangifte moeten invullen. Die methode werd gekozen om de winkeliers niet bijkomend te belasten.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content