“Stemmen via internet nog niet voor morgen”

Ontslagnemend premier Yves Leterme heeft een werkbezoek gebracht aan de Estse hoofdstad Tallinn. Hoofdthema van het bezoek was e-government.

Ontslagnemend premier Yves Leterme heeft een werkbezoek gebracht aan de Estse hoofdstad Tallinn. Hoofdthema van het bezoek was e-government. Leterme werd in Tallinn geflankeerd door minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne.

Estland is in Europa koploper op het vlak van e-government. Zo vullen zo goed als alle Esten hun belastingaangifte online in en is Estland het enige land ter wereld waar via het internet kan gestemd worden. Bij de vorige parlementsverkiezingen bracht een kwart van de kiezers zijn stem uit via het internet.

Volgens premier Leterme moet ons land “blijven investeren in informatisering”. “Wat stemmen via het internet betreft, moet de bevolking ervan overtuigd worden dat het systeem veilig is en dat de uitgebrachte stem niet vervalst wordt door de machine”, aldus Leterme. Leterme voegde er aan toe dat de invoering van i-voting in België nog niet voor morgen zal zijn.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content