Steria en Sopra fuseren

Steria en Sopra fuseren en worden een it-bedrijf met een omzet van 3,1 miljard euro met 35.000 werknemers in 24 landen. De deal zou in het najaar helemaal rond moeten zijn.

De fusie van Steria en Sopra zal in Frankrijk voor een top 3 speler zorgen dat het vuur aan de schenen kan leggen van concurrenten zoals CapGemini. “Het is een prima match voor beide partijen,” zegt Bart Denoodt, ceo van Steria Benelux. “Steria is zeer goed in infrastructuur terwijl Sopra vooral business processing diensten verzorgt.” In tegenstelling tot Sopra is Steria ook veel internationaler georiënteerd met zo’n 6.000 medewerkers in India.

Wat de nieuwe naam zal worden van de gefuseerde groep is nog niet bekend. De ceo wordt alvast de huidige topman van Steria, François Arnaud. Pierre Pasquier, de oprichter van Sopra, wordt voorzitter van de raad van bestuur. Vanaf 2017 zou de fusie besparingen van 62 miljoen euro opleveren.

In België wordt het een onderneming van zo’n 340 werknemers met een omzet van ruim 55 miljoen euro. Steria heeft in ons land recent nog heel wat contracten binnen gehaald bij de Europese instellingen.

Sopra werd bij ons vooral bekend toen het begin 2012 Callataÿ & Wouters overnam, de specialist in banking software oplossingen. Dat werd later omgedoopt tot Sopra Banking Software.

De afdeling wordt geleid door Hilde Van Dungen, die zowel in 2013 als 2014 door Data News tot de top 10 van belangrijkste ICT Women in België werd genomineerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content