Sterke omzetgroei voor Ogone

© Getty Images/Hemera
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

In 2012 noteerde het betaalplatform Ogone een indrukwekkende omzettoename met 35,4 procent. Goed voor 16,6 miljard euro verspreid over 76 landen.

De internationale leverancier van betaaldiensten Ogone – nog steeds stevig verankerd in België – groeide vorig jaar met 35,4 procent tot een omzet van 16,6 miljard euro. In totaal telde Ogone 137 miljoen transacties die wereldwijd afgehandeld werden via het platform dat ondertussen al in 76 landen aangeboden wordt. Voor 2013 verwacht het bedrijf hetzelfde groeitempo te kunnen aanhouden.

Ogone moet het vooral hebben van een sterke Pan-Europese vertegenwoordiging, maar het bedrijf mikt nu ook meer naar de Verenigde Staten en India, en verkent ook de Aziatische markt. Via de dochteronderneming Tunz.com, beschikt Ogone over een erkende Europese e-money licentie. In een persmededeling geeft Ogone aan dat het verder wil bouwen op deze licentie en white-label oplossingen aanbieden aan webshops maar ook operatoren en banken. Ogone wil daarnaast ook meer werk maken van oplossingen voor fraudebestrijding en de financiële diensten verbeteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content