Sterkere groei in IT-uitgaven voorspeld

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Op voorwaarde dat de economie zich blijft herstellen, trekt de analisten van Gartner hun voorspellingen op voor de it-uitgaven van 2011.

Op voorwaarde dat de economie zich blijft herstellen, trekt de analisten van Gartner hun voorspellingen op voor de it-uitgaven van 2011.

Het voorbije jaar was goed voor wereldwijd 3,4 biljoen dollar aan it-uitgaven, een groei van 5,4 procent. Dat was een pak meer dan de 3,5 procent die oorspronkelijk was voorspeld. In 2011, zo denkt Gartner, zal de groei ook boven 5 procent uitkomen (5,1 procent om precies te zijn). Voordien had Gartner 3,2 procent groei voorspeld.

Een belangrijk deel van de groei in die voorspellingen heeft te maken met de devaluatie van de dollar tegenover andere munteenheden. Ook plaatst Gartner voorbehoud bij de eigen voorspelling, omdat de economische situatie er nog altijd niet stabiel uitziet in Europa en Noord-Amerika. Maar it is almaar meer een belangrijk element in businessstrategieën om aan innovatie, groei en ook kostenbesparing te doen. Als de economie zichzelf blijft herstellen, blijft het analistenkantoor dan ook optimistisch over de it-uitgaven.

De grootste groei wordt verwacht voor telecominfrastructuur (+9,1 procent). Hardware en software groeien allebei met 7,5 procent. De twee grootste segmenten, it-diensten en telecomdiensten groeien wat trager, respectievelijk met 4,6 en 3,4 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content