Steve Ballmer: ‘Hoogdagen van Microsoft liggen voor ons’

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In een brief aan de aandeelhouders van Microsoft, schrijft ontslagnemend CEO Steve Ballmer dat het beste nog moet komen voor het bedrijf. Daarmee doelt hij vooral op de verdere ontwikkeling van de nieuwe strategie die van Microsoft zowel een software- als een hardwarereus moet maken.

Steve Ballmer, de CEO van Microsoft die binnen dit en twaalf maanden het bedrijf verlaat, heeft een laatste brief geschreven naar de aandeelhouders van Microsoft. Daarin zegt hij dat “de beste dagen nog voor ons liggen.”

Hij doelt daarmee vooral op de One Microsoft-strategie die eerder dit jaar gepresenteerd werd, en die zich in de nabije toekomst nog verder zal ontwikkelen.

Deze strategie moet van Microsoft een bedrijf maken dat zowel uitblinkt op het gebied van software als van hardware en onlinediensten, en dit zowel op de consumentenmarkt als op de zakelijke markt.

Ballmer heeft de fundamenten voor deze reorganisatie het afgelopen jaar alvast gelegd, met Windows 8, de Surface-tablets en de overname van Nokia’s apparaten en services. Daar kijkt hij trots naar terug, zo schrijft hij: “Windows 8 biedt een consistente gebruikerservaring op pc’s, tablets, smartphones en op de Xbox. En de overname van Nokia is een kenmerkende gebeurtenis in onze transformatie; het zal de groei van Windows Phone doen versnellen en ons ecosysteem en onze kansen versterken.”

Toch zijn Windows 8 en de Surface-tabletlijn vooralsnog geen gamechangers gebleken. Ballmer ontving dit jaar zelfs een lagere bonus door de tegenvallende resultaten van deze nieuwe producten.

Deselniettemin ziet de Microsoft-topman de toekomst rooskleurig in voor Microsoft, met de komst van Windows 8.1, de tweede generatie Surface-tablets, de Xbox One, nieuwe Windows Phones en zakelijke diensten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content