Steve Ballmer: “Surface-tablet neemt bescheiden start”

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Hoewel de Surface RT meer dan een week lang uitgeput geweest is, spreekt Microsoft-CEO Steve Ballmer van een ‘bescheiden’ start van de verkoop, zonder cijfers te noemen.

Hoewel de Surface RT meer dan een week lang uitgeput geweest is, spreekt Microsoft-CEO Steve Ballmer van een ‘bescheiden’ start van de verkoop, zonder cijfers te noemen.

Tegenover het Franse Le Parisien gaf Ballmer toe dat de verkoop ‘bescheiden’ gestart is voor de nieuwe tablet van Microsoft, die vorige maand met veel bombarie gelanceerd werd. Hij hield de cijfers echter geheim.

Volgens de CEO wordt de verkoop opgehouden door een tekort aan verkoopkanalen – de tablet is bij ons alleen verkrijgbaar via de virtuele Microsoft Store, enkel in de VS is het toestel fysiek te koop in een dozijn winkels.

De verkoop van de tablet lijkt dus niet als een trein te lopen, ook al is de Surface RT een tijdje ‘out of stock’ geweest in de Microsoft Store. Microsoft bestelde 3 tot 5 miljoen tablets voor de eerste drie maanden.

Nieuwe Microsoft Surface Pro in 2013Steve Ballmer verklapte ook aan Le Parisien dat er begin volgend jaar een Microsoft Surface Pro met een sterkere behuizing op de markt komt. Die zal beschikken over een Intel Ivy Bridge i5-processor met HD-graphics, 4GB geheugen en een SSD met een opslagcapaciteit tot 128 GB. Het 10,6 inch scherm van deze tablet krijgt ook een hogere resolutie: 1.920 bij 1.080 pixels. De zijn nog niet bekend.

Consumentenvertrouwen neemt toe Ondanks de ‘bescheiden’ verkoop van de nieuwe tablet, staan consumenten volgens een poll van het marktonderzoeksbureau YouGov wel positiever tegenover Microsoft dankzij de Surface-lijn en het Windows 8-besturingssysteem voor PC’s, tablets en smartphones.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content