Steve Jobs-film in de zalen op Apple’s 37ste verjaardag

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

jOBS, de Hollywood-biopic rond de overleden Apple-baas, komt uit op 19 april, de dag waarop Apple 37 kaarsjes uitblaast.

jOBS, de Hollywood-biopic rond de overleden Apple-baas, komt uit op 19 april, de dag waarop Apple 37 kaarsjes uitblaast.

De film, met Ashton Kutcher als Steve Jobs, ging afgelopen zondag al in première op het Sundance Film Festival, maar is vanaf 19 april te zien in de bioscoopzalen.

Onlangs dook de eerste scène van jOBS al online op. Die was volgens Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, ’totaal verkeerd’. Woz werd een tijd geleden door de producenten benaderd om mee te werken aan de film, maar bedankte omdat het script scènes bevatte die nooit hebben plaatsgevonden, en omdat de karaktertrekken van de personages niet stroken met de werkelijkheid.

Wozniak zal overigens wel deelnemen aan de ontwikkeling van een andere Jobs-biopic die in de maak is. Het gaat om een productie van Sony Pictures, die gebaseerd is op de Steve Jobs-biografie van Walter Isaacson en die focust op de lancering van de eerste Macintosh-computer, de oprichting van het bedrijf NeXT, en de introductie van de iPod. Aaron Sorkin, scenarist van de Facebook-prent The Social Network, tekende voor het script.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content