Steve Jobs vertelde in 2010 al over de ‘moedige’ beslissing van Apple om gangbare aansluitingen uit iPhones te verwijderen (video)

© .
Wim Kopinga Freelance journalist

Phil Schiller, de baas van productmarketing bij Apple, noemde het tijdens de presentatie van de iPhone een ‘moedige’ beslissing om de koptelefoonaansluiting uit de iPhone 7 te verwijderen. Hij gebruikte dat woord niet voor niets.

Want het was een verwijzing naar uitspraken die Steve Jobs tijdens een interview in 2010. Toen ging het erom dat Apple niet langer Flash zou ondersteunen op mobiele apparaten. Zes jaar geleden was dit nog de populairste videospeler en deze beslissing werd de fabrikant niet in dank afgenomen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jobs zou het in dit deel van het interview ook over de 3,5 mm audiojack kunnen hebben die vanaf de iPhone 7 niet langer aanwezig is. Interessant is dat Jobs de markt wilde laten spreken. De verkoopcijfers moesten uitwijzen of de keuze een verstandige was en bij de iPhone 7 is dit niet anders. De toekomst moet uitwijzen of het verwijderen van de koptelefoonaansluiting een verstandige was.’En als we er in slagen, dan kopen ze het. En als we dat niet doen, dan kopen ze niets.’

Partner Content