Steve Wozniak wil dat Apple een Android bouwt

© Reuters
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Apple-medeoprichter Steve Wozniak lanceert een intrigerend idee: wat als Apple nu ook eens Android-smartphones zou gaan maken?

Wozniak deed zijn uitspraken in een interview met het Amerikaanse technologieblad Wired. “Er is niets dat dat Apple uit de Androidmarkt houdt”, zei hij. “Dat kan een goeie secundaire markt zijn voor ons. We zouden daar zeer competitief zijn. In vergelijking met andere Androidproducten houden mensen van onze hoge standaard voor precisiewerk en stijl. Wij kunnen best in twee arena’s tegelijkertijd spelen.

Steve Wozniak ontwierp in 1976 samen met Steve Jobs de beroemde Apple 1-computer. Hij was tot 1987 in vaste dienst bij Apple en is er nog steeds aandeelhouder en adviseur. Wozniak is echter notoir promiscue met zijn gadgets. Bekend is dat hij met een iPhone én een Android op zak loopt. En ondanks zijn banden met Apple, is hij vaak lovend over Android, het concurrerende mobiele besturingssysteem van concurrent Google.

Toeters en bellen

Een iPhone met Android is redelijkerwijze ondenkbaar. Apple is zeer trots op zijn eigen besturingssysteem, iOS. Hoewel iOS en Android door de jaren heen steeds meer elementen van elkaar zijj gaan lenen, blijft Apple overtuigd van de superioriteit van zijn eigen software, die bovendien innig verstrengeld is met iTunes, iCloud en de rest van het Apple-ecosysteem.

Dat neemt niet weg dat het veelzijdige Android gekoppeld aan het design en de betrouwbaarheid van Apple-hardware een interessant idee is. Apple zou bovendien beter omgaan met Android dan andere fabrikanten, gaf Wozniak aan. “Je pakt een Samsung-smartphone vast, je zegt ‘smile’ en hij neemt een foto. Hoeveel innovatie is dat? Het is gewoon toeters en bellen op elkaar stapelen. Apple is beter in ‘nee’ zeggen tegen zulke dingen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content