Stevige ruzie tussen Hyperloop One-oprichters

© .

Het plotse vertrek van een van de medeoprichters van Hyperloop One mondt uit in een rechtszaak. De ene klaagt over mismanagement, het bedrijf spreekt van een mislukte coup.

Vorige maand stapte ex-CTO en medeoprichter Brogan BamBrogan onverwacht op bij Hyperloop One. Nu wordt dat vertrek iets duidelijker nu hij Shevin Pishevar, de andere medeoprichter, samen met drie andere mensen in het bedrijf aanklaagt voor mismanagement, mishandeling en financieel wangedrag.

De advocaat van Hyperloop One geeft er een andere interpretatie aan en zegt dat de beweringen niet kloppen. Volgens het bedrijf kwam het recent tot een interne machtsstrijd waarbij BamBrogan met enkele mensen de controle over het bedrijf wou overnemen.

Hyperloop One ontwikkelt momenteel een nieuw transportsysteem op basis van een idee van Elon Musk. Het bedrijf concurreert onder meer met Hyperloop Transportation Technologies om als eerste een werkende hyperloop klaar te krijgen.

Volgens BamBrogan gaat het niet enkel om wangedrag in de bedrijfsvoering. Zo zou er op een moment een strop op zijn kantoorstoel zijn aangetroffen. De Wall Street Journal wijst er op dat de ruzie een de interne spanning aantoont tussen investeerders en technologisten. Iets wat BamBrogan ook aanhaalt in de aanklacht. Hij hekelt dat zijn tegenstanders vooral bezig zijn met marketing, in plaats van een technologisch gedreven bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content