Stevige winst voor HTC en Samsung

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Taiwanezen van HTC en de Koreanen van Samsung hebben een sterk kwartaal achter de rug. Zowel de omzet als de winst gingen er op vooruit.

De Taiwanezen van HTC en de Koreanen van Samsung hebben een sterk kwartaal achter de rug. Zowel de omzet als de winst gingen er op vooruit.

In het tweede kwartaal draaide smartphonefabrikant HTC een omzet van 60,53 miljard Taiwanese dollars, omgerekend zo’n 1,49 miljard euro. Dat is een indrukwekkende jaar-op-jaar stijging van 58 procent. De winst kwam uit op 8,64 miljard Taiwanese dollar oftewel 212 miljoen euro. HTC is wereldwijd nu de vijfde grootste smartphonefabrikant, na Nokia, Apple, RIM en Motorola. Samsung, LG en Sony Ericsson volgen verderop.

Maar ook Samsung heeft een goed kwartaal achter de rug. De Koreaanse fabrikant rondde de kaap van 25 miljard euro omzet met een winst van 3,3 miljard euro. Samsung doet het onder meer bijzonder goed in de traditionele gsm-markt (dus uitgezonderd de smartphones). Daar is het al een hele tijd een sterke nummer twee, maar marktonderzoeker IDC meent dat de kans groot is dat het binnen afzienbare tijd Nokia van de troon zal stoten. Het marktaandeel van Nokia is van 35 naar 30 procent gedaald, waarbij het aantal verkochte toestellen met 18 procent naar beneden ging: omgekeerd evenredig met de prestaties van Samsung en LG in dit segment.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content