Stoelendans bij LRM

Corda Campus © .
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM stelt drie onafhankelijke bestuurders aan.

Koenraad Debackere, Nadia Jansen en Jan Denys zijn aangesteld als onafhankelijke bestuurders bij de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM. Dat is de investeringsmaatschappij achter onder meer de Corda Campus.

Koenraad Debackere is Algemeen Beheerder KULeuven en Afgevaardigd Bestuurder KU Leuven R&D. Jan Denys is vooral bekend als woordvoerder van Randstad. Nadia Jansen is dan weer aandeelhouder en CEO Group Jansen. Zij was in het verleden al eens led van de Raad van Bestuur van LRM.

De drie worden aangesteld om tegemoet te komen aan het Decreet Deugdelijk bestuur. Daarin staat dat een derde van de stemgerechtigde leden van de Raad van Bestuur een onafhankelijke bestuurder moet zijn.

De Raad van Bestuur van LRM bestaat voortaan uit 9 niet-uitvoerende bestuurders, in plaats van 10. Naast drie Bestuurders die voorgedragen zijn door het Vlaams Gewest, en drie door de provincie Limburg, werden er nu dus ook voor het eerst drie onafhankelijke bestuurders aangesteld. De beslissing van de Vlaamse regering zal geformaliseerd worden in een Buitengewone Algemene Vergadering in januari 2018.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content