Streaming muzieksite We7 landt in België

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De Britse streamingsite We7 biedt haar diensten voortaan ook in België aan. Ook lokale artiesten zouden aan bod komen.

De Britse streamingsite We7 biedt haar diensten voortaan ook in België aan. Ook lokale artiesten zouden aan bod komen.

We7 werd in het Verenigd Koninkrijk al in 2006 opgericht en lanceerde er zijn streaming muziekdienst in november 2008. Voor wie niet meteen mee is: met streaming wordt bedoeld dat gebruikers muziek of film beluisteren en bekijken zonder dat je die eerst hoeft te downloaden. Wat film betreft, is YouTube het meest treffende voorbeeld. We7 wil hetzelfde worden, maar dan voor muziek. In het Verenigd Koninkrijk telt We7 alvast 3 miljoen unieke gebruikers per maand.

Maar sinds deze maand wordt dus ook het Belgische publiek bediend. We7 beschikt naar eigen zeggen over een database van 7,5 miljoen liedjes, zowel grotere als meer obscure platenlabels, en ook Belgische labels als NewsNV en PIAS. Aan de hand van die database kunnen gebruikers naar een gepersonaliseerd radiostation luisteren. Later wil We7 overigens ook een Android- en iPhone-versie lanceren en nog meer Belgische muziek toevoegen.

Entree van Spotify nakend?

De idee – muziek in de cloud – doet meteen denken aan het bekendere Spotify. Volgens de geruchtenmolen zou Spotify overigens ook hard werken aan een Belgische entree. De krant De Morgen meent bijvoorbeeld te weten dat de muziekdeals zo goed als rond zijn, maar dat de twee dominante telecomspelers uit ons land lijnrecht tegenover elkaar staan om Spotify in alle exclusiviteit aan te bieden. Via Spotify zouden Belgacom en Telenet een online muziekaanbod ‘in de cloud’ kunnen toevoegen aan hun bestaande pakketten met televisie, internet en telefonie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content