Streamingdienst voor Nederlandstalige e-boeken dit jaar van start

© ThinkStock

Vlaamse en Nederlandse boekenuitgevers werken aan een abonneeservice waarbij lezers voor een maandelijks bedrag onbeperkt e-boeken kunnen lezen. Die moet dit jaar nog in Nederland en België op de markt komen.

Uit een aanmelding bij de Nederlandse mededingingsautorieit ACM bleek vorig jaar al dat WPG Uitgevers en Uitgeverij Lannoo onder de vleugels van een gezamenlijk bedrijfje een digitaal boekenplatform gaan lanceren dat gebaseerd is op het All You Can Read-model.

Nu zijn er meer details bekend over de streamingdienst. Die moet er dit jaar nog komen, zegt projectleider Lisa van den Herik – die het platform namens WPG en LannooMeulenhoff opzet – tegen NRC Next.

De twee uitgeefconcerns, die ook uitgeverijen als De Bezige Bij, Bruna, Meulenhoff Boekerij en Querido onder hun hoede hebben, vertegenwoordigen samen bijna de helft van de Nederlandstalige e-boekenmarkt. WPG en LannooMeulenhoff willen van bij de start dan ook duizenden populaire titels in hun aanbod hebben zitten. Hoe het assortiment er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Maar Van Den Herik vindt dat er “een aanzienlijk deel van de bestseller top-60 vertegenwoordigd moet zijn, anders is een abonnement niet aantrekkelijk voor een grote groep mensen.”

Qua functionaliteiten is inmiddels al wel bekend dat er ook een mogelijkheid komt om boeken uit de catalogus zonder internetverbinding te lezen.

Met deze streamingdienst willen de uitgeverijen de piraterij van digitale boeken de wereld uit helpen en een nieuw lezerspubliek aanspreken. (eReaders.nl/MI)

Partner Content