STS Group landt in Brussel

De Franse specialist in elektronische archivering met bewijswaarde STS Group zet z’n Europese expansie verder. Het bedrijf kiest, profiterend van de nieuwe wetgeving, Brussel als uitvalsbasis voor het Benelux-filiaal.

De Franse specialist in elektronische archivering met bewijswaarde STS Group zet z’n Europese expansie verder. Het bedrijf kiest, profiterend van de nieuwe wetgeving, Brussel als uitvalsbasis voor het Benelux-filiaal.

Vorige zomer verscheen in het Staatsbald de wetgeving over elektronische archivering, waarin de notie van de ’trusted party’, een sleutelfiguur in het proces van elektronische archivering. Voortaan is de wettelijke waarde van gedigitaliseerde documenten zoals arbeidsovereenkomsten, commerciële contracten, facturen, loonbriefjes, enz. een feit in ons land.

De invoering van de wettelijke regeling valt samen met de start van STS Benelux, een afdeling van STS Group, in Brussel. Als Europees marktleider in elektronisch archiveren met bewijswaarde is deze groep goed voor 2000 miljard opgeslagen documenten die samen een capaciteit van 1000 terabyte vertegenwoordigen. Het bedrijf haalt vandaag 90 procent van z’n omzet in Frankrijk, maar beschikt ook al over filialen in Spanje en Italië. STG draait een omzet van 11,2 miljoen euro, 140 procent meer dan vorig boekjaar, dankzij verscheidene overnames, waaronder die van Logon S.I. (een Belgische specialist in elektronische archivering) in de zomer van 2007.

Vandaag pakt de groep uit met een modulaire oplossing, die de naam STS.NET meekreeg. De software laat de registratie toe van een papieren, elektronisch of multimediaal document van bij de bron, en maakt tegelijkertijd de opslag mogelijk als definitief, onvervalsbaar document met bewijswaarde. Het aanbod is verkrijgbaar in de vorm van licenties voor “on site” implementatie bij grote accounts óf via op afstand toegankelijke Software as a Service (SaaS) voor KMO’s en elektronische betaalterminals (EBT) of zelfs particulieren.

Het Belgische filiaal krijgt Alain Blaise aan het hoofd. Serge Hercek zal instaan voor sales en marketing. STS Benelux richt zich op kleine en grote privéondernemingen openbare instellingen. De onderneming stelt zich als doel het gearchiveerde volume op drie jaar tijd te verhonderdvoudigen.

Partner Content