Studenten PXL ontwikkelen Mario Kart ‘in het echt’ met Hololens

. © Kris Van de Sande

Wat als je karting combineert met augmented reality? Met dat in het achterhoofd ontwikkelen acht studenten Toegepaste informatica een toepassing die wel erg in de buurt kom van Mario Kart in het echte leven.

De acht studenten van de Hogeschool PXL ronden momenteel een project af in opdracht van softwarebedrijf Mediaan. Daarbij gebruiken ze een Hololens om bij het karten mixed reality te creëren.

“We zetten telkens studenten uit verschillende afstudeerrichtingen, zoals netwerkbeheer of applicatieontwikkeling, bij elkaar en bedrijven kunnen hen voorstellen pitchen om uit te werken, “zegt Wesley Hendrikx, lector informatica aan de PXL en teamcoach, aan Data News. “In dit geval kwam Micha Verboeket van Mediaan met het voorstel om karten te combineren met een slimme bril en daarvoor hebben de studenten nu een prototype uitgebouwd.”

Een beeld van de head-up-display.
Een beeld van de head-up-display.© PXL

In combinatie met de bril kunnen ze tijdens het karten een virtuele coach gebruiken die de rijstijl verbetert, maar ook info geven over de prestaties van andere racers of zelfs objecten op de baan projecteren om de race virtueel uit te breiden.

Het project zelf wordt volgende week gepresenteerd als een proof-of-concept. Om de technologie commercieel in te zetten zou de bril bijvoorbeeld moeten geïntegreerd worden in een helm. Na de voorstelling is het aan Mediaan en Karting Genk om te kijken of het ook effectief kan worden ingezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content