Sun-gebruikers twijfelen

© Wikimedia Commons
Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Ook na de overname van Sun door Oracle lijken gebruikers van Sun-systemen te twijfelen.

Ook na de overname van Sun door Oracle lijken gebruikers van Sun-systemen te twijfelen.

In de voorbije jaren groeide de twijfel over de toekomst van de Sun systemen en ook na de overname van Sun door Oracle lijkt die niet meteen verdwenen. Concurrent Bull bevroeg in september een 150 grote gebruikers van Sun-systemen in België en Luxemburg en daaruit zou die twijfel alsnog blijken.

Zowat een derde van de respondenten stelde de rol van Sun-systemen in hun datacenter te hebben teruggeschroefd in de maanden voordien. Haast dertig procent zou zich zorgen maken over de toekomstvisie van de Sun-platformen waarop hun bedrijfskritieke systemen draaien. De bevraging werd wel uitgevoerd vóór de aankondigingen op Oracle’s Open World-event, waar nieuwe Exadata en Exalogic systemen werden aangekondigd.

Duidelijk is wel dat bedrijven als Bull zelf kunnen instaan voor een snelle migratie van Sun-gesteunde infrastructuurelementen, zoals een Oracle-database, dank zij eigen tools en een migratieprogramma. De overzetting van toepassingen onder Solaris zou wel meer voeten in de aarde zou hebben. Solaris is overigens ook beschikbaar op x86-gesteunde systemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content