Sun loopt blauwtje bij IBM

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Discussies over de overnameprijs hebben IBM de deal met Sun Microsystems doen (voorlopig?) afwijzen. IBM bood 7 miljard dollar voor Sun.

Discussies over de overnameprijs hebben IBM de deal met Sun Microsystems doen (voorlopig?) afwijzen. IBM bood 7 miljard dollar voor Sun.

Verscheidene Amerikaanse kranten brengen vergelijkbare berichten over de inhoud van de overnamegesprekken tussen IBM en Sun. IBM, dat 7 miljard dollar veil had voor Sun, zou tijdens de ‘due diligence’-procedure tot de conclusie gekomen zijn dat het een te hoge prijs zou betalen voor Sun. Daardoor werd het bod naar beneden bijgesteld, waarop de raad van bestuur van Sun tegensputterde. Daarop blies IBM het bod af.

Doch andere bronnen stellen dan weer dat de prijs niet het grootste breekpunt is. Zo zou binnen Sun verdeeldheid bestaan over de overname door IBM. Medeoprichter en voorzitter Scott McNealy is tegen, ceo Jonathan Schwartz zou voor zijn.

Het is het niet duidelijk of de overname definitief van de baan is. Sommige observatoren menen dat dit deel is van de onderhandelingsprocedure. “Er vliegt heel wat testosteron over en weer”, zo zegt een betrokkene in de New York Times. In elk geval is de exclusiviteit van de gesprekken nu opgeheven, waardoor vroegere overnamekandidaten als HP en Cisco weer in beeld komen.

Sun, dat zichzelf al een tijd officieus in de etalage had gezet, zal volgens analisten het meeste effect voelen van de onzekere situatie. Iets dat klanten geenszins kunnen smaken in deze moeilijke economische tijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content