Supersnelle contacten op de Thalys

Dankzij een partnership tussen het Franse sociale netwerk Viadeo en het hogesnelheidsnet van Thalys kan een virtueel contact tussen professionals uitlopen op een reële ontmoeting.

Dankzij een partnership tussen het Franse sociale netwerk Viadeo en het hogesnelheidsnet van Thalys kan een virtueel contact tussen professionals uitlopen op een reële ontmoeting.

Thalys gewaagt van 6,2 miljoen reizigers op het hst-traject tussen Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen. Viadeo is een sociaal netwerk voor actieve professionals met 3 miljoen leden wereldwijd waarvan 1,8 miljoen in Europa.. Met Thalyseo kunnen Viadeo-leden die eerste klas reizen, contacten aanknopen op het Thalys-net. Want alleen in de eersteklaswagons is internettoegang via wifi mogelijk.

Er zijn twee mogelijkheden: u checkt voor u aan boord gaat of er professionals Viadeo-leden dezelfde trein nemen en u spreekt met hen af. Of u checkt eerst welke mensen u wil ontmoeten en op welk moment die dan de trein nemen. De networking tool Thalyseo, ontwikkeld door het agentschap Tripnity, biedt de 48 procent professionele klanten van Thalys een gratis inschrijving aan. Ze kunnen hun profiel ook meteen van Viadeo downloaden. “Professionals kunnen de reis gebruiken om meer contacten te creëren, ontmoetingen vast te leggen en de communicatie onder professionals in het algemeen te stimuleren.,” licht Claire-Marie Large, Beneluxverantwoordelijke van Viadeo, toe. Zij geeft toe dat ze er geen flauw benul van heeft of het idee zal aanslaan. De dienst is wel beschikbaar in verschillende talen (Frans, Engels, Duits en Nederlands).

Jean-Michle Dancoisne, ceo van Thalys International, heeft het over een “eerste luik van een nieuw dienstenpakket dat Thalys het hele jaar 2008 door in etappes zal vrijgeven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content