Surface 2 vanaf vandaag verkrijgbaar

De opvolger van Microsoft’s tablet ligt vanaf vandaag in de winkelrekken. Naast het toestel werd ook het bijhorend toetsenbord verbeterd.

De opvolger van Microsoft’s tablet ligt vanaf vandaag in de winkelrekken. Naast het toestel werd ook het bijhorend toetsenbord verbeterd.

Net zoals zijn voorganger komt de Surface 2 in twee varianten. De Surface draait op Windows 8.1 RT en is verkrijgbaar vanaf 429 euro. De surface Pro 2 gebruikt Windows 8.1 en is een volledige computer met een Intel Haswell-processor, hetzij in tabletvorm. Dit toestel begint bij 879 euro.

Een revolutie is de Surface 2 niet ten op zichte van zijn voorganger. Maar de twee toestellen bieden wel nuttige verbeteringen die we van een tweede versie verwachten: dunner, een vijfde sneller en een usb 3.0-poort. De Pro-versie moet ook minder warmte afgeven door een betere ventilatie. Een kickstand met twee standen bieden wat meer flexibiliteit bij het opstellen.

Een belangrijk voorbeeld daarvan is het touch cover en type cover toetsenbord dat voortaan verlicht is en een stuk robuuster werd gemaakt wat typen op een zacht oppervlak (zoals je knieën) makkelijker maakt. Extra sensoren in de touch cover moeten het correct registreren van je toetsaanslagen verbeteren. Beide toetsenborden zijn een millimeter dunner dan hun voorgangers.

De Surface 2 weegt 630 gram, met de Surface Pro 2 draag je 900 gram extra mee. Dat is een stevig gewicht voor een tablet, maar voor een pc-vervanger is dat eerder weinig.

De belangrijkste troef van beide toestellen is dat het tablets zijn waarmee je vlot teksten kan typen, zakelijke toepassingen kan gebruiken en eventueel in een zakelijke omgeving kan integreren. Zo komen er vanaf 2014 ook enkele accesoires op de markt, waaronder een docking station.

Op dat moment wordt de Surface 2 Pro een interessante vervanger de doorsnee bedrijfslaptop. Wie geen gigabytes aan opslag of zware grafische rekenkracht nodig heeft, vindt in de Surface de capaciteiten van een laptop met de draagbaarheid van een tablet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content