Surfen via 4G op Mount Everest

© AFP

Supersnel mobiel surfen op de Mount Everest kan dankzij de Chinese telecomprovider Huawei. Het bedrijf is erin geslaagd om 4G-dekking naar de top van de hoogste berg ter wereld te brengen.

Klimmers kunnen de beelden die ze maken vanop de top van de Mount Evererst nu ook delen via supersnel internet. Het Chinese telecomprovider Huawei is erin geslaagd de top van de hoogste berg ter wereld te voorzien van 4G-dekking.

“Op 5.200 meter de mogelijkheid hebben om te supersnel te surfen, is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van het 4G netwerk”, aldus David Wang de voorzitter van Huawei. Tijdens een persdemonstratie lieten medewerkers zien dat video’s in HD-kwaliteit eenvoudig gestreamed kunnen worden vanaf het Mount Everest basiskamp.

Eerder werkte Huawei en China Mobile al samen om GSM-dekking mogelijk te maken op de Mount Everest. De berg, op de grens van Nepal en Tibet, biedt nu niet alleen dekking voor mobiele telefonie, maar ook voor supersnel internet. Het versnelde netwerk komt de veiligheid van klimmers erg ten goede, klinkt het. (AVE)

Partner Content