Sweet home Obama

Does your conscience bother you?Tell The Truth

Does your conscience bother you?Tell The Truth

Zeventig adviseurs analiseerden de tv-debatten tussen McCain en Obama en stuurden meteen nadien een sms naar de media met de pijnpunten en de onwaarheden van de Republikeinse veteraan. Wat later kregen de journalisten een e-mail met het volledige verslag. Fondsen werden geworven via websites. Blogs, mobieltjes, sms’jes, e-mail, e-commerce en YouTube werd handig uitgespeeld door de welbespraakte windhond. De Amerikaanse telecomoperatoren hebben ongetwijfeld een mooi kwartaal achter de rug. Als nuchtere Europeaan sta je er wat op te kijken, op zoveel gejubel, vaak gebald in enkele seconden cameragekte. Tranen. Emotie. Change. Nieuwe wind, toch wind. Obama heeft de barak platgespeeld. Hij had zijn ‘e-campagne’ mooi uitgedokterd. Uitgesponnen. Omringd door spindokters, naast de onvermijdelijke opportunisten, gluiperds, onder- en bovenkruipers. Nihil nove sub sole politicum?

Chapeau, beste Obama. Mijn stem zou je gehad hebben. Mijn stem kan je straks mogelijk nog krijgen. Maar of de technologiesector nu plots moet gaan juichen, cheerleadend vaandelzwaaien? Ik geloof niet dat Obama de techsector zal boosten, zoals sommige nitwits kwebbelen. Dat green IT, standaarden en gebruiksvriendelijke e-gov-toepassingen nu plots hoogtij zullen vieren. Obama heeft wel andere prioriteiten. Hij kan alvast forse happen halen uit het economisch destructieve ‘defensiebudget’ van 700 miljard dollar.

Barack Obama heeft wél handig gebruik gemaakt van de technologie. En dat mag voor velen een eyeopener zijn. De mogelijkheden die het weg biedt zijn immens, als je mensen kan laten drijven op enthousiasme, op een doel, een project, een richting. Dat is zijn kracht. De juiste snaar. De juiste toon. Obama. Sweet home Obama.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content