Swisscom pakt met iptv uit in Brussel

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

In maart gaat de eerste iptv-oplossing van Swisscom Hospitality Services van start in een Brussels hotel.

In maart gaat de eerste iptv-oplossing van Swisscom Hospitality Services van start in een Brussels hotel.

Over welk hotel het precies gaat wil de leverancier nog niet kwijt. Swisscom biedt vandaag wifi-diensten aan in een 50-tal Belgische hotels, waaronder Hilton, NH Hoteles, Metropole en Best Western.

Swisscom Hospitality Services is de emanatie van hotspotdienstenleverancier Megabeam die begin 2003 overgenomen werd door de Zwitsers. Het telt 300 medewerkers en is actief in 18 landen. “Dit jaar zullen we er nog drie tot vier aan toevoegen,” vertelt ceo Leo Brand. Vandaag is Swisscom meer dan een hotspot provider. Op basis van een zelf ontwikkelde settop-box met browserfunctionaliteit heeft het een eigen iptv-platform ontwikkeld met volledige high definition en in staat om meer dan duizend tv-zenders beschikbaar te maken. Dat kan zowel via de kabel, satelliet als DVB-T. “Hotels moeten dus niet langer zelf investeren in het televisie-aanbod, wat hun een forse besparing biedt. Eind maart worden trouwens ook nieuwe diensten gelanceerd zoals toegang tot 500 digitale kranten, location based informatie en realtime vluchtinformatie via sms en e-mail. Swisscom heeft in totaal ruim 2.000 hotels onder contract.

Sinds de overname van het Amerikaanse Core Communications in 2006 is het ook actief in de Verenigde Staten. De network operations centra bevinden zich in Genève en Washington.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content