Switch2IT transformeert werkzoekenden tot IT’ers.

© BELGA

Dit jaar studeren de eerste Switch2IT-informatici af aan de Hogeschool PXL. Met het project wil de school samen met Agoria en de VDAB niet-informatici naar de sector loodsen.

Het project loopt al even, maar dit jaar studeren de eerste kandidaten af aan de bachelorsopleiding Toegepaste Informatica. Het idee gaat daarbij om mensen die aanvankelijk in een andere sector zaten, of momenteel geen werk vinden, om te scholen tot informatici. Dat moet ook het grote terkort aan ICT’ers tegemoet komen.

In totaal studeren dit jaar 22 werkzoekenden af. Zij wisselen werken en arbeidsgerichte opleidingen bij de VDAB af met een bachelorsopleiding. Het gaat daarbij om blended learning waarbij er één dag per week face-to-face wordt samengewerkt.

“Samen met Hogeschool PXL en VDAB zetten we in op de integratie van de werk- en leeromgeving, waarbij professionals switchen van domein- naar IT-expertise in een voortdurende wisselwerking tussen werken en leren.” Aldus Bart Steukers, Head Business Community bij Agoria in een verklaring. “De meerwaarde van een IT-professional die uitmunt in zowel flexibiliteit als technische expertise kan niet worden overschat”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content