Symantec blijft domineren op de securitymarkt

. © .

Wereldwijd blijft Symantec de grootste leverancier van beveilgingsoplossingen. Wel kan een ander groot softwarebedrijf voor het eerst een plaats in de top drie veroveren.

Wereldwijd blijft Symantec de grootste leverancier van beveilgingsoplossingen. Wel kan een ander groot softwarebedrijf voor het eerst een plaats in de top drie veroveren. De verkopers van securitysoftware bakken mogelijk zoete broodjes elke keer er een datalek, hackersgroep of gijzelvirus uitbreekt. Maar de realiteit is dat beveiligingssoftware een noodzaak blijft voor pc’s en op termijn ook op tablets en smartphones.

De volledige markt zag zijn omzet in 2013 stijgen met 4,9 procent tot 19,9 miljard dollar. Al is dat minder groei dan verwacht. Dat komt volgens marktanalist Gartner omdat een aantal subsegmenten zoals consumer endpoint software en secure email gateway (SEG) gemeengoed worden en dus door meer concurrentie minder winstgevend worden.

De dominante marktleider voor beveiligingssoftware blijft Symantec (18,7 procent) gevolgd door McAfee dat het met 8,7 procent een stuk minder moet doen. IBM stoot voor het eerst door tot in de top drie en is volgens Gartner daarmee de eerste brede softwarespeler (die niet enkel beveiliging levert) die tot de top drie doorstoot. Dat gaat ten koste van Trend Micro dat van drie naar vier zakt. EMC sluit de top vijf af. Samen zijn ze goed voor 39 procent van de totale markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content