Symantec ‘bood’ 50.000 dollar aan hacker

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

In het politieonderzoek naar de gestolen broncode van Norton en PC Anywherfe bood Symantec 50.000 dollar aan de hacker.

In het politieonderzoek naar de gestolen broncode van Norton en PC Anywherfe bood Symantec 50.000 dollar aan de hacker.

Nadat een groep onder de naam ‘Lords of Dharmaraja’ aantoonde over broncode van Symantec-producten te beschikken leek Symantec te pogen om de hacker – gekend onder de naam ‘yamatough’ – de hacker te paaien met 50.000 dollar. Hij zou dit bedrag uitbetaald krijgen in een reeks transfers, mits hij zou aantonen de code te hebben vernietigd en een bericht zou verspreiden dat hij nooit de code had gehad. Uit het gepubliceerde deel van het e-mailverkeer blijkt evenwel dat de onderhandelingen afsprongen omdat een en ander te lang aansleepte, onder meer over het kanaal waarlangs de betalingen zouden worden uitgevoerd.

Ondertussen heeft Symantec duidelijk gemaakt dat deze poging tot afkopen deel uitmaakte van het politieonderzoek en de onderhandelingen door iemand van de niet nader genoemde politiedienst werden gevoerd. Omdat het onderzoek nog verder gaat, verkiest Symantec geen bijkomende informatie te verstrekken. Op zijn beurt zou de hacker aan Reuters hebben verklaard dat “we hen [Symantec] hebben overgehaald een omkoopsom aan te bieden, om hen te vernederen.”

Symantec heeft eerder al gemeld dat de gestolen code uit 2006 geen problemen, creëert voor de huidige gebruikers. Enkel voor PCanywhere werd gesteld dat er een verhoogd gevaar was, en dat zou indertussen door middel van upgrades zijn geremedieerd. Ondertussen zou wel een bestand met PCanywhere code beschikbaar zijn gesteld op thepiratebay.se site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content