Symantec herstructureert en herfocust

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Security-, storage- en systemsspecialist Symantec Corp kondigt een nieuwe strategie aan, met een duidelijker focus en een herstructurering die een 1.000-tal banen kan kosten.

Bij de bekendmaking van de “beter dan verwachte” derde kwartaalcijfers, kondigde Symantec ceo en president Steve Bennett tevens een “nieuwe strategie” aan. Die brengt “meer focus en een betere uitvoering” zodat gebruikers en partners het makkelijker hebben om hun “digitale levens veilig en beschermd te houden.” Het bedrijf zal hiervoor producten (en combinaties ervan) aanbieden in functie van drie noden bij huis- en bedrijfsgebruikers: ‘eenvoudig bescherming thuis en op het werk bieden’, ‘bedrijven veilig en compliant houden’ en ‘bedrijfsinformatie en toepassingen beschikbaar stellen’.

Concreet gaat het bedrijf zich toeleggen op “tien sleutelgebieden”: productiviteit van de mobiele werknemers, Norton Protection, Norton Cloud, informatiebeveiligingsdiensten, Identiteit/inhoud bewuste security gateway, data center beveiliging, bedrijfscontinuïteit, geïntegreerde back up, cloud-gesteunde informatiebeheer en een object storage platform. Bennett stelt dat Symantec hiervoor tevens meer gaat investeren in onderzoek en samenwerking met derden. Het bedrijf gaat tevens als vanouds “sterk steunen op het kanaal om de bestaande klanten te bedienen, zodat het verkoopsteam van Symantec zich meer op het creëren van nieuwe ‘business’ kan richten.”

Nieuwe structuur

Tegelijk wordt ook een interne herstructurering aangekondigd, met onder meer de oprichting van een ‘office of the ceo’ waarin de cfo, coo en de president van producten en diensten in zetelen. Er komt een voorzitter die deze taak van Bennett overneemt, waarbij deze laatste wel president en ceo blijft. Daarnaast moet het bedrijf ook “meer flexibel” zijn en “sneller kunnen inspelen op de noden van de klanten, door de eerstelijns werknemers meer ‘empowerement’ te bieden.” Dat moet resulteren in “minder executives en middenmanagement.” Bennett gaf hiervan geen cijfers, maar naar verluidt zouden bij Symantec een duizendtal banen op de tocht staan. Een en ander moet het Symantec mogelijk maken om in de komende “twee, drie jaar” een “organische omzetgroei met 5 procent” en een “non-GAAP operating margin van meer dan 30 procent” te boeken.

Steve Bennett mikt sinds zijn aantreden medio 2012, na het gedwongen vertrek van zijn voorganger, duidelijk op veranderingen bij de producent van security-, opslag en systeem-tools, toepassingen en diensten. Daarbij zouden ook onderdelen van het bedrijf worden verkocht, zoals naar verluidt Altiris.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content