Symantec kijkt voorzichtig naar SaaS

Op de gebruikersconferentie Symantec Vision+Manage Fusion verdedigt ‘Big Yellow’ voortaan een productportfolio dat van security over beheer (Altiris) tot opslag (onder meer Veritas) gaat.

Op de gebruikersconferentie Symantec Vision+Manage Fusion verdedigt ‘Big Yellow’ voortaan een productportfolio dat van security over beheer (Altiris) tot opslag (onder meer Veritas) gaat.

John Thompson, ceo van Symantec, noemde ‘convergentie’ tussen security en informatiebeheer één van de grote trends van het moment. Nadat hij nieuwe en oudere uitdagingen van de ict-afdelingen had opgesomd (de boom van het aantal data, het veelvoud en de verscheidenheid van bedreigingen, …), wees hij op de komst van SaaS-oplossingen (software- of security- as a service) en de nieuwe risico’s die die met zich meebrengen. Hij noemt onder meer de enorme groei van het volume aan gegevens ‘in the cloud’ en de moeilijk te beheren omgeving voor gebruikers.

Overigens bereidt Symantec zelf, zonder zich ‘prematuur’ in het strijdgewoel te storten, een aanbod ‘in the cloud’ voor. Twee oplossingen zijn al beschikbaar in de VS, zijnde een online disasrer recovery services en een online back-up service. Een derde (telemonitoring van pc-parken) is nu in bèta-fase.

Een internationale uitrol, rechtstreeks en via partners, zou (zeker in Europa) tegen het einde van het boekjaar een feit moeten zijn, ofwel einde maart 2009. De bedoeling is, aldus nog Thompson, “op termijn dezelfde functies ‘on site’ en ‘in the cloud’ aan te bieden, waaronder dus ook archiveringsoplossingen, security, data loss prevention, …”

Het ritme en de agenda worden bepaald door de klanten. “Wij nemen de teugels in handen op vlak van ontwikkeling, met name via pilootprojecten, maar we willen vandaag nog niet een grote marketingboodschap lanceren wanneer een dergelijk type van oplossing slechts op 0,5 procent van het cliënteel slaat. Wij laten ons door onze klanten, als zij dat willen, leiden naar dit model.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content