Symantec koopt PGP Corp

© Wikimedia Commons
Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Symantec koopt in één klap twee encryptiebedrijven.

Symantec koopt in één klap twee encryptiebedrijven, waaronder het befaamde PGP Corp.

Met PGP Corp koopt securityspecialist Symantec een bedrijf waarvan de wortels teruggaan tot een memorabele periode in de ontwikkeling van encryptie voor het grote publiek. Wanneer Phil Zimmermann in de jaren negentig zijn ‘Pretty Good Privacy’ (PGP) ‘public key’ encryptie-algoritme publiceerde, bracht hij deze vorm van bescherming voor data en berichten naar het grote publiek. Dat in een tijdperk wanneer encryptie nog als oorlogsmateriaal werd beschouwd.

Met de koop van PGP Corp (voor zo’n 300 miljoen dollar) en een tweede encryptiebedrijf, GuardianEdge (voor ongeveer 30 miljoen dollar) verwerft Symantec in één klap een brede basis inzake encryptietechnologie. Die zal worden aangewend in het samengaan van producten voor eindpuntbescherming en het voorkomen van datalekken enerzijds, met sterke standaardgesteunde encryptie voor alle types datadragers en smartphonedataverkeer anderzijds, aldus het bedrijf.

In de Verenigde Staten zien marktwaarnemers wel een mate van overlap tussen de producten. Toch zien ze onder meer een voordeel in de servergesteunde encryptiemogelijkheden van PGP (wat onder meer een vereiste is in PCI-standaard voor systemen die betalingsopdrachten afhandelen). Symantec gaat voorts ook gebruik maken van PGP’s sleutelbeheersysteem. Blijkbaar wordt wel nog nagedacht over wat het lot zal zijn van de opensourceactiviteiten inzake PGP.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content