Symantec wil af van Altiris

© Wikimedia Commons

Symantec zoekt een koper voor Altiris. Symantec kocht de specialist in infrastructuurbeheer in 2007 voor 830 miljoen dollar.

Symantec zoekt een koper voor Altiris. Symantec kocht de specialist in infrastructuurbeheer in 2007 voor 830 miljoen dollar.


Volgens de Wall Street Journal zijn er vergevorderde gesprekken tussen securityreus Symantec en niet nader genoemde durfkapitalisten over de overname van Altiris. Symantec weigert elk commentaar. Volgens de geruchtenmolen zou Altiris verkocht worden voor een lager bedrag dan de 33 dollar per aandeel die Symantec er in 2007 voor betaalde.


Symantec was vijf jaar geleden vooral geïnteresseerd in de virtualiseringstechnologie van Altiris voor desktopapplicaties en de mogelijkheid om zowel fysieke als virtuele omgevingen te beheren. Maar Steve Bennett, die in juli vorig jaar aangesteld werd als nieuwe topman van Symantec, probeert Symantec meer winstgevend te maken door onderdelen te verkopen die te weinig aansluiten bij de securitykerntaken van het bedrijf. De aankoop van Veritas in 2004 bracht niet de verwachte voordelen. Symantec betaalde toen 13,5 miljard dollar voor de opslagspecialist.


Symantec publiceert zijn kwartaalcijfers op 23 januari. Volgens Bloomberg zal Symantec tegen dan ook meer informatie geven over de strategie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content