Sympac België stopt verkoop

Sympac België stopt de pro-actieve verkoop van het internationale mobiele aanbod van de KPN-dochter. Country manager Norbert Osselaer is ontslagen.

Sympac België stopt de pro-actieve verkoop van het internationale mobiele aanbod van de KPN-dochter. Country manager Norbert Osselaer is ontslagen.

KPN heeft het in een interne nota van 19 november over ’teleurstellende resulaten in België waardoor een aparte verkoopsploeg niet langer gerechtvaardigd is’. Vandaag zijn er nog drie overblijvende medewerkers van Sympac in het kantoor in Mechelen. Country manager Norbert Osselaer is midden november ontslagen.

“De huidige Belgische klanten blijven ondersteund, maar de verkoop zal zich enkel toeleggen op Nederlandse multinationals die een afdeling hebben in België,” verklaart marketing manager Kim Bybjerg. Eerder werden ook [kantoren gesloten in Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk]. Daarbij verloren 25 mensen hun baan.

In België heeft Sympac 20.000 sim-kaartgebruikers. In Nederland telt Sympac nog zo’n 100 werknemers. Belgische klanten zijn onder andere Tessenderlo Chemie en Teva Pharmaceutical Industries (met Europese hoofdzetel in Wilrijk).

De laatste drie Sympac werknemers in België verhuizen vermoedelijk naar het kantoor van Getronics in Diegem, maar “zeker is dat nog niet”, aldus Kim Bybjerg. De Nederlandse operator KPN houdt alle activiteiten in België tegen het licht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content