Sympac wil 20 procent van internationale bedrijven

KPN Mobile dochter Sympac wil in België één op de vijf internationale ondernemingen optekenen. De samenwerking met Getronics wordt een glijmiddel.

KPN Mobile dochter Sympac wil in België één op de vijf internationale ondernemingen optekenen. De samenwerking met Getronics wordt een glijmiddel.

Sympac werd in maart 2005 opgericht en focust volledig op bedrijven die vooral internationaal een hoge gsm-rekening hebben. De eerste grote klant was ABN Amro met 22.000 medewerkers. Andere referenties zijn de ING bank, Atos Origin en Ikea. In ons land werd onder andere de chemiemultinational Tessenderlo Chemie opgetekend, en recent nog de KBC Bank. Sympac maakt uiteraard gebruik van de internationale netwerken van KPN Mobile in Nederland, Duitsland (e-Plus) en België (Base). Het heeft ook samenwerkingsakkoorden met andere spelers in Frankrijk, Italië en Spanje. Sympac telt 45 medewerkers, waarvan 5 in België, een cijfer dat snel opgetrokken wordt.

Nederland schakelt nu een tandje hoger en heeft de 50-jarige telecomveteraan Norbert Osselaer uit Lede, bij Aalst aangetrokken als country manager. Hij moet Sympac optrekken van de 7 tot 8 procent marktaandeel vandaag tot 20 procent tegen 2010. De gsm-dienstenleverancier telt vandaag in België zo’n 100 ondernemingen. Als fervent jogger weet Norbert Osselaer welk doel hij kan halen. Ondanks de onder druk van de Europese Commissie gedaalde internationale tarieven is Sympac ervan overtuigd dat het nog altijd tot 20 procent goedkoper is dan de concurrenten. Proximus en Mobistar zijn gewaarschuwd. Sympac heeft het over een minimumbudget van 5.000 euro.

De samenwerking met Getronics is voor Sympac een belangrijke opstapje. Getronics is immers in heel wat grote ondernemingen de systeemintegrator. Sympac heeft totnogtoe vrij sterke contracten met Mobistar en Proximus, maar de Nederlandse dominante operator wil duidelijk komaf maken met die dubieuze relaties . KPN-dochter Base blijft zich op de residentiële en de soho-markt richten.

Het grote voordeel van Sympac is dat het één geïntegreerde rekening aanbiedt voor alle internationale gsm-diensten. “We zijn vandaag bij alle offerte-aanvragen betrokken,” zegt Norbert Osselaer, “we werken internationaal en hebben een voordelig tarief.” Voorlopig gaat het vooral om internationale telefoontarieven, maar op korte termijn komen daar ook data en 3g-diensten bij. Nobert Osselaer zal rapporteren aan Stan Miller, de baas van KPN Mobile International.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content