Syntigo koopt Scarletnetwerk van Belgacom

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Door het netwerk van Scarlet te verkopen aan Syntigo, voldoet Belgacom nu aan alle voorwaarden van de Raad voor de Mededinging.

Door het netwerk van Scarlet te verkopen aan Syntigo, voldoet Belgacom nu aan alle voorwaarden van de Raad voor de Mededinging.

Op 7 november 2008 keurde de Belgische Raad voor de Mededinging de overname van Scarlet door Belgacom goed, mits een aantal voorwaarden. De belangrijkste daarvan was de overdracht van het netwerk van Scarlet.

Die koper is nu bekend en is aanvaard door de Belgische Raad voor de Mededinging. Syntigo nv – het ict-filiaal van de NMBS Holding dat atlernatieve operatoren en grote bedrijven bedient – zal het netwerk van Scarlet overnemen. Zoals bepaald in de overeenkomst wordt het netwerk van Scarlet naar Syntigo pas effectief overgedragen op het moment waarop de bestaande klantenbasis van Scarlet volledig gemigreerd is naar de technische platforms van Belgacom nv. Die operatie kan nog enkele weken of maanden in beslag nemen.

Volgens Charles Van Weynbergh van B-Telecom (Syntigo) is de aanwinst vooral strategisch belangrijk om het bestaande glasvezelnetwerk van B-Telecom langs de Belgische spoorwegen uit te kunnen breiden met dekking langs onder meer de belangrijke industrieterreinen. In totaal had Syntigo al 4.000 kilometer glasvezel langs de Belgische spporwegen, en via Scarlet komt daar nu nog eens 1.400 kilometer bij. Ook 400 km bestaande ondergrondse buizen kunnen nu van glasvezel voorzien worden.

B-Telecom was ook al actief in LEX-interconnectie voor alternatieve operatoren. Via Scarlet wordt het aantal LEX’en van B-Telecom opgetrokken van 75 naar 105. Concreet wil dat zeggen dat B-Telecom nog meer dan vroeger een belangrijke leverancier wordt voor alternatieve operatoren.

Hoeveel Syntigo precies betaalt, wordt niet bekendgemaakt. Belangrijk is wel dat 77 werknemers niét mee verhuizen naar Syntigo. Voor hen wordt nog naar een oplossing gezocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content