Syrische hacker veroordeeld tot 2 jaar cel voor hacken NMBS-website

De correctionele rechtbank van Doornik heeft een Syrische hacker, die illegaal in België verblijft, veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar. De man had ingebroken in diverse websites, waaronder ook die van vervoermaatschappij NMBS, om gratis vervoer te verkrijgen.

De correctionele rechtbank van Doornik heeft een Syrische hacker, die illegaal in België verblijft, veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar. De man had ingebroken in diverse websites, waaronder ook die van vervoermaatschappij NMBS, om gratis vervoer te verkrijgen. De beklaagde betrok onder een pseudoniem een hotelkamer in Doornik van waaruit hij verschillende websites hackte, “om een bericht aan de politie over te brengen”, legde hij uit. In mei 2011 was de hacker al door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar voor gelijkaardige feiten, en hij werd toen gevraagd het Belgisch grondgebied te verlaten.

De man hackte de website van de NMBS en slaagde erin gratis treintickets voor het hele land te verkrijgen. De maatschappij stelde zich burgerlijke partij en eiste een voorlopige schadevergoeding van een euro. De man kon ook op frauduleuze wijze tickets voor bootcruises bemachtigen.

Toen de hacker op 30 november 2011 online een gsm kocht en zijn pakket bij de post ging ophalen, kon de politie hem oppakken. Hij verklaarde dat hij wou aantonen dat de websites beter beveiligd moeten worden.

“Dit is geen witte ridder die de fouten van een systeem wil aantonen. Hij wou op illegale wijze goederen verkrijgen en ze verkopen uit winstbejag”, benadrukte de procureur des Konings in zijn requisitoir.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content