Systemat en Priminfo winnen federaal pc-contract

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Waalse bedrijven Systemat en Priminfo hebben het nieuwe raamcontract in de wacht gesleept voor pc’s voor de verschillende overheidsdiensten van het land.

De Waalse bedrijven Systemat en Priminfo hebben het nieuwe raamcontract in de wacht gesleept voor pc’s voor de verschillende overheidsdiensten van het land.

De FOD Personeel & Organisatie vernieuwt om de twee jaar het raamcontract voor enerzijds laptops en anderzijds desktop-pc’s. Binnen dat contract kunnen ’s lands overheidsinstellingen dan desgewenst pc’s bestellen. Voor de komende twee jaar zijn het Systemat en Priminfo die de pc’s mogen leveren. Systemat zorgt voor de laptops, Priminfo voor de desktops.

Voor Priminfo is het een vernieuwing van het raamcontract dat het in 2007 in de wacht sleepte. Deze keer bedraagt de geraamde waarde zo’n 4,5 miljoen euro. Het vorige contract was geraamd op 5,3 miljoen euro. Systemat op zijn beurt snoepte het laptopcontract af van Dell. Het nieuwe raamcontract bedraagt zo’n 1,8 miljoen euro. Dat van Dell was twee jaar geleden goed voor 1,6 miljoen euro.

Voor de komende 2 jaar schat de FOD Personeel & Organisatie de bestellingen op een indicatieve 1500 laptops en 5500 desktops. Bij de desktops kunnen uiteraard ook schermen besteld worden. De aantallen variëren van jaar tot jaar. Zo bestelden de overheidsdiensten in 2008 samen 5500 desktops en 7200 schermen. In 2007 waren dat er respectievelijk 4300 en 3400. Bij de laptops zijn de verschillen nog significanter. In 2008 werden er 4200 laptops besteld, in 2007 slechts 500.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content