Systemat slokt AB Supplies op

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Integrator Systemat neemt voor een nog onbekend bedrag AB Supplies over, een specialist in het uitbesteden van afdrukoplossingen in België en Luxemburg.

Systemat, dat al goed vertegenwoordigd is in dit marktsegment via zijn afdeling Allo Supplies, begint naar eigen zeggen aan een ‘nieuwe fase’ in het aanbod van uitbestede afdrukoplossingen (levering van it-toebehoren en beheer van het printerpark).

De twee bedrijven (Allo Supplies en AB Supplies) worden ondergebracht in een nieuwe entiteit die de naam Mimeos meekrijgt, voor 85 procent een dochteronderneming van Systemat Belux. De overige 15 procent is in handen van Philippe Van Eeckhout en Alain Bassan, de aandeelhouders van AB Supplies, en van het management.

“Systemat zet met de overname van AB Supplies de stap naar externe groei in dit segment”, oppert ceo Pierre Focant van Systemat. “Dankzij deze overname kunnen we ons positioneren als marktleider op het vlak van levering van it-toebehoren en all-in oplossingen voor het uitbesteed beheer van printerparken.”

Guy Van Caenegem general manager Mimeos

De algemene leiding van Mimeos komt in handen van Guy Van Caenegem. Vóór hij bij Mimeos aan de slag ging, was Guy chief procurement officer bij de Systemat-groep. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de afdeling Allo Supplies van Systemat. Om de groei van Mimeos te verzekeren, zal Guy Van Caenegem worden bijgestaan door Philippe Van Eeckhout en Alain Bassan.

AB Supplies is opgericht in 1981. In 2014 heeft het bedrijf een omzet geboekt van 15 miljoen euro. AB Supplies telde 15 werknemers in België. Allo Supplies, de afdeling van Systemat, is actief sinds 1988. In 2014 heeft het bedrijf een omzet van 18 miljoen euro geboekt. Het bedrijf telde 23 werknemers in de Belux.

Het nieuwe bedrijf Mimeos (38 werknemers) is gevestigd in de lokalen van de Systemat-groep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content