T-Mobile en Sprint bereiden merger voor

. © Getty Images/iStockphoto
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Telecomleveranciers Sprint en T-Mobile willen samengaan, en dat zonder delen van hun portfolio te verkopen. Samen zouden ze een groter deel van het dataspectrum kunnen aanbieden dan de concurrentie.

Softbank, de meerderheidsaandeelhouder van Amerikaanse telecomleverancier Sprint, wil het bedrijf laten samengaan met die andere telecomleverancier: T-Mobile. Interessant daarbij is dat de bedrijven hun portfolio intact zouden willen houden. Dat schrijft Reuters.

Voor de deal is dat portfolio belangrijk omdat T-Mobile zo zijn lagefrequentiespectrum van 600 MHz- 700 MHz kan combineren met het hogefrequentiespectrum van 2.5 GHz waarop Sprint de rechten heeft. Een samengesmolten bedrijf zou een groter deel van het spectrum boven 300 MHz onder zijn controle hebben dan zijn concurrenten. Datafrequenties, zoals die waarover 3G en 4G mobiele data kunnen worden gestuurd, worden door de overheid geveild. De licenties erop gaan meestal naar de hoogste bieder, die ze vervolgens enkele jaren in zijn portfolio heeft.

Voordat Sprint en T-Mobile kunnen samengaan, zullen ze wel eerst voorbij de Amerikaanse regulatoren moeten. Het samengesmolten bedrijf zou zo’n 131 miljoen klanten hebben. In de VS zou het zo de derde telecomspeler worden, na Verizon en AT&T.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content