T-Systems wordt almaar minder Duits

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De totale omzet in thuisland Duitsland bij T-Systems is nog altijd meer dan het dubbele dan die in het buitenland. Maar de groei ligt wel over de grenzen, onder meer in België.

De totale omzet in thuisland Duitsland bij T-Systems is nog altijd meer dan het dubbele dan die in het buitenland. Maar de groei ligt wel over de grenzen, onder meer in België.

“We zijn veruit nummer 1 in Duitsland, ver boven IBM. Maar daarbuiten zijn we een beetje een slapende reus.” Woorden van Ralf Nejedl, ceo van T-Systems België, in een gesprek met Data News eind vorig jaar. Dat weerspiegelt zich in de eerstekwartaalsresultaten van de groep. De totale omzet bedraagt 2,1 miljard euro, 4,3 procent minder dan vorig jaar. Maar de achteruitgang wordt eigenlijk volledig opgetekend in Duitsland, -8,2 procent tot 1,4 miljard euro, terwijl de internationale omzet met 6,4 procent groeit tot 634 miljoen euro.

De achteruitgang in Duitsland is vooral te wijten aan de interne business die T-Systems doet met moederbedrijf Deutsche Telekom. Die zakte met 12,4 procent. Crisisbesparingen, weet u wel. De groei in het buitenland is vooral te danken aan de grote deals met Shell en OMG.

De winst vorig jaar was abnormaal hoog (483 miljoen euro) door een eenmalige verkoop van de Media&Broadcast-divisie. Dit eerste kwartaal bedraagt de operationele winst 11 miljoen euro. De EBITDA klokte dit kwartaal af op 188 miljoen euro.

Ook in ons land groeit de omzet van T-Systems in het eerste kwartaal, met dubbele cijfers zelfs. “We groeien sneller dan de Belgische markt én dan de totale internationale business”, aldus nog Nejedl. Het bedrijf zag het aantal bestellingen groeien, onder meer bij klanten als Borealis, Nyrstar, Sonoco en Vesuvius. “En in tegenstelling tot de krantenberichten over ontslagen in ons hoofdkwartier heeft T-Systems België geenszins de bedoeling om te snijden in het personeel. Integendeel, parallel met onze omzetgroei zoeken we zelfs nieuwe profielen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content