Tablets ook in België achteruit

© iStock

Tussen begin april en eind juni zijn er zo’n 285.000 tablets over de Belgische toonbank gegaan, een daling van 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van GfK Retail and Technology.

Ook in België zijn er in het tweede kwartaal voor het eerst minder tablets verkocht vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn er tussen begin april en eind juni zo’n 285.000 tablets over de Belgische toonbank gegaan, hetgeen een daling is van 2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische afdeling van GfK Retail and Technology, dat de verkopen via de retailkanalen opmeet.

Kantelpunt

Over het hele eerste semester is de stijging van de tabletverkoop wel nog 11 procent, maar Business Unit Manager Consumer Electronics & Telecom Jürgen De Mesmaecker van GfK noemt het “een kantelpunt”. Hij acht de kans reëel dat ook het derde en vierde kwartaal een achteruitgang voor tablets zullen laten zien, vergeleken met vorig jaar.

Apple en Samsung samen hebben meer dan 50 procent van de tabletmarkt, zegt hij. De rest is versnipperd over heel wat andere merken.

Ook notebooks en netbooks achteruit

Notebooks en netbooks gaan eveneens achteruit, de daling in de eerste jaarhelft was 1,4 procent in eenheden vergeleken met het eerste semester van 2013. Er werden zo’n 560.000 mobiele computers verkocht in de eerste 6 maanden van 2014. In volume is Acer marktleider. HP blijft de grootste in omzet. (B.L.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content